8 Foot Sativa – The Shadow Masters

8 Foot Sativa – The Shadow Masters
Eigen Beheer, 2013

8 Foot Sativa en dus niet saliva, zoals wel eens gezegd wordt. Sativa moet je zoeken in de cannabissector, saliva in je mond. Dit 8 Foot Sativa is een Nieuw-Zeelandse metalband, die al vijftien jaar bezig is en nu zijn vijfde melodeathalbum uitbrengt.

8 Foot Sativa brengt op The Shadow Masters een mix van Göteborg-deathrash (Swordmaster-/Raise Hell-gitaarwerk en Withering Surface-songwriting) en elementen uit de Amerikaanse/Canadese neothrash-beweging (denk The Absence), vooraleer die verzoop in de NWOAHM-middelmatigheid. De screamzang bevat behoorlijk wat core-gevoeligheid en nu en dan zit er een springveertje in de muziek van 8 Foot Sativa, op de grens van groove metal balancerend. Gelukkig is het heerlijke melodische gitaarwerk de voornaamste factor op The Shadow Masters en plaats ik dit plaatje dichter bij oudere Arch Enemy dan bij pakweg Darkest Hour.

De beste nummers staan absoluut aan het begin van de plaat. Gaandeweg wordt het wat matiger, wordt er meer clean gezongen, dooft de inspiratie en de pittigheid uit. Toch heb ik aangename zaken gehoord op dit The Shadow Masters die het de moeite maken voor genreliefhebbers. Geen overbodige release dus.

Tracklisting:8 Foot Sativa

  1. Lust
  2. Strangers
  3. Total Perspective Vortex
  4. Louisiana Voodoo
  5. Drowning
  6. Rain
  7. Riot
  8. Braquemard
  9. Brief Glimpses of Death
  10. The Rats in the Walls

Line-up:

  • Justin ‘Jackhammer’ Niessen – Zang
  • Gary Smith – Gitaar
  • Nik Davies – Gitaar
  • Corey Friedlander – Drums
  • Brent Fox – Bas

Links: