Thou Shell of Death – Sepulchral Silence

Thou Shell of Death – Sepulchral Silence
Talheim Records, 2013

Ook in de Baltische staten maken ze metal. Dit Estse Thou Shell of Death bijvoorbeeld, dat twee jaar geleden nog een split uitbracht met Wedard. Nu is er de eerste langspeler, vol atmosferische black metal.

Ondanks de split met het Duitse Wedard kan ik deze band bezwaarlijk indelen bij de depressieve suïcidale blackmetal. Het is veeleer een typisch atmosferisch blackmetalgezelschap met langgerekte nummers vol herhaling. Het grote verschil is dat deze band met een echte drummer werkt, althans zo lijkt het. Het klinkt namelijk niet bepaald strak, met als gevolg dat het hypnotiserende effect komt te vervallen. Ik zie trouwens ook helemaal de meerwaarde niet in om hier een echte drummer te gebruiken (behalve live dan), die arme man moet dikwijls tien minuten lang hetzelfde ritme spelen! In dit unieke geval zou ik deze band zelfs aanraden gewoon een strakke pc-drumkit te gebruiken. Sfeer scheppen doen de muzikanten sowieso met synths en andere effectendragers, dikwijls in de sfeer van kosmische Negura Bunget– en Borgne-klonen.

Met de nodige aanpassingen kan dit wel iets worden, voorlopig zou ik er niet te veel luistertijd aan besteden. Wel benieuwd naar de toekomst.

Tracklisting:
Thou Shell of Death

  1. The Night-Wind
  2. Her Vivien Eyes
  3. The Wind of Winter
  4. The Wood Water
  5. Rose Leaves When the Rose Is Dead – Part I

Line-up:

  • Rasmus – Bas
  • Sander – Drums
  • Ingwar – Zang, Gitaren, Programmering

Links: