Gyze – Fascinating Violence

Gyze – Fascinating Violence
Coroner Records, 2013

Het in 2009 opgerichte Suicide Heaven veranderde haar naam drie jaar later in Gyze en brengt nu, weer een jaar later, de debuut-cd Fascinating Violence uit. Hierop biedt het Japanse trio een muzikaal spectrum dat het midden houdt tussen een vorm van moderne thrash en nu-metal met lichte melodische deathmetal-uitstapjes.

Naast de hoekige en puntige riffs is er een ander opvallend aspect aan Gyze en dat zijn de vocalen. Deze worden gebracht door de dames Shogo en Ryoji. Beide hebben een behoorlijk verschillende manier van het beroeren van de stembanden wat een mooie mix oplevert. Het hese geschreeuw en de diepe grunt worden netjes afgewisseld en zorgen voor voldoende afwisseling om boeiend te blijven.

Het oudere werk van Arch Enemy (en dan met name Anthems Of Rebellion) lijkt een grote invloed te zijn geweest op de vocalen en op de muziek. Fans van Arch Enemy is het dan ook aan te raden kennis te maken met Gyze. Laat je daarbij niet weerhouden door het feit dat ongeveer de helft van de teksten wordt gezongen in het Japans. De vocalen liggen dusdanig in de mix dat het nergens echt opvalt en dat is positief bedoeld.

Er zijn wel eens mindere debuut-cd’s afgeleverd dan hetgeen Gyze levert. Eigenlijk verdienen de dames van Gyze het om ook buiten hun eigen land gehoord te worden.

Tracklisting:
Gyze - Fascinating Violence

  1. Desire
  2. Desperately
  3. Fascinating Violence
  4. Regain
  5. Thrash My Enemy
  6. A Dynasty
  7. Final Revenge
  8. Trigger Of The Anger
  9. Day Of The Funeral
  10. Midnight Darknes
  11. The Black Era

Line-up:

  • Shogo – Vocalen, basgitaar
  • Ryoji – Vocalen, gitaar, keyboards
  • Shuji – Drums

Links: