Raxyor vs Sa†aN – From Hell and Back

Raxyor vs Sa†aN – From Hell and Back
Murder Channel, 2013

Wie het allemaal een beetje volgt heeft misschien de review gelezen van Trap, nog zo een extreme elektronische metalband die op het Japanse Murder Channel verschenen is enige tijd geleden. Die plaat was lekker, deze is subliem. Er zijn zo van die momenten dat ik eens van mijn bureaustoel kom en compleet uit de bol ga, met alles erop en eraan. Er zijn getuigen genoeg onder de lezers die dat kunnen beamen. Voor een avondje “compleet naar de kloten” is dit jaar Raxyor vs Sa†aN mijn absolute favoriet. De clash tussen mens en machine is compleet op From Hell and Back , en dat wil ik even met jullie delen.

Raxyor, ook gekend als Jeffrey Enzjyme, leefde de laatste jaren in Nederland, en bracht platen uit op onder andere Peace Off Records, een zeer aan te raden label voor breakcore en aanverwante toestanden, zoals Cock Rock Disco. Venetian Snares, maar dan ietsje “conventioneler”, dat is zijn stijl. Sa†aN, dat is een Rus die Dennis heet, en regelmatig DJ-sets uitbrengt met verknipte metal, vooral op basis van drumstep, breakbeats en lompe drum & bass. Doom, thrash, cybermetal, maakt hem allemaal niets uit. Uren aan een stuk knettert hij door. Raxyor vs Sa†aN is de nieuwste collaboratie tussen de twee, die nu en dan de metal niet sparen en net als op vele breakcore-party’s op de late uren voor de middag de metal er graag tussen gooien, al is het slechts samplegewijs. Gabber, speedcore, darkstep, terror, jungle, … aangevuld met metalen overspel. Screams en creepy knip- en plakwerk uit de metalwereld zijn niet vreemd aan dit koppel ongeregeld, ook al gaan ze soms ook metalloos tekeer.

Sa†aN is de metalhead van deze twee en ik wil dan ook graag deze gelegenheid aangrijpen om te verwijzen naar zijn DJ-sets, die werkelijk ongehoord intens zijn, vol metalfrequenties. Dit From Hell and Back mag er natuurlijk ook best zijn, al is dat meer een lead naar vorige link. Probeer het zeker eens uit, als je niet lijdt aan extreme electrophobia.

Tracklisting:
sat

  1. The Warlord
  2. Django Chainsawed
  3. Believe in Death
  4. Bathsalt Nymphocalypse
  5. We have Returned
  6. Bathsalt Nymphocalypse
  7. Believe in Death
  8. From Hell And Back
  9. Django Chainsawed (Horrible Egg Breakfast Remix By Krumble)

Line-up:

  • Raxyor
  • Sa†aN

Links: