Rogash – Supremacy Undone

Rogash – Supremacy Undone
War Anthem Records, 2014

Het Duitse Rogash (blijkbaar vernoemd naar een trollenleider in Battle for Middle Earth) komt voor z’n eerste album af met nummers van zijn eerdere demo, aangevuld met nieuwe tracks. Dat levert uitstekende deathmetal op die iedereen bekend in de oren zal klinken en de liefhebbers ongetwijfeld een warm gevoel zal bezorgen. Dit mede dankzij de aanwezigheid van niemand minder dan Dan Swanö achter de knoppen.

Rogash combineert de Zweedse en Amerikaanse death-stijlen, zoals ook Blood Red Throne dat al een tijdje doet. Concreet mag je dus een hoog tempo, stevige grunts, chugs, maar ook heel wat melodische leads verwachten. Nummers die ondanks hun eenvoud niet gaan vervelen en zonder technische hoogstandjes toch blijven hangen. Desolate en Less Emotion doen in ieder geval het beste voor het album vermoeden. Je begrijpt al snel waarom Dan Swano interesse heeft in dit project, met Ribspreader en Bloodbath toonde hij vroeger al dat hij een zwak heeft voor deze heel herkenbare klassieke deathmetalsound.

Ook Rogash struikelt evenwel bij een van de grote uitdagingen van het genre: het verschil maken. Veel variatie valt zoals wel vaker niet te bespeuren en zich echt onderscheiden lukt Rogash ook niet. Maar ach, een kniesoor die daarop let, men luistert immers niet naar deathmetal voor de frivoliteiten of variatie, maar om lekker te kunnen beuken. Daarvoor zit je bij Rogash alvast helemaal goed.

Tracklisting:
 Rogash - Supremacy Undone

  1. Despise
  2. Desolate
  3. Less Emotion
  4. Forsaken
  5. Constant Calamity
  6. I, Voracity
  7. Spearheaded
  8. Soulrust
  9. Bloodgates Rising
  10. Gattung Mensch
  11. Apprehensions Edge
  12. Kingdom of Grief
  13. Rogan Abomination
  14. Asunder

Line-up:

  • Erik – Vocalen
  • RT – Gitaar
  • Rico – Gitaar
  • Jon – Bas
  • Mich – Drums

Links: