Exhumer – Degraded By Sepsis

Exhumer – Degraded By Sepsis
Comatose Records, 2013

Het Italiaanse Exhumer, niet te verwarren met het Duitse Exumer of hun Amerikaanse en Franse naamgenoot, is toe aan de tweede volledige cd. Met een gemiddelde speelduur van net iets meer dan twee minuten, ingewikkelde songtitels met de nodige verwijzingen naar de dood en alle bijbehorende medische zaken weten de kenners het al. Ultra-brute grindcore met uitstapjes naar deathmetal.

Exhumer valt in het genre op doordat het aardig technisch klinkt en zich tevens bedient van deathmetal invloeden. Dying Fetus en Carcass zijn onmiskenbaar van invloed geweest. Doordat de nummers niet al te lang duren en de riffs je letterlijk om de oren vliegen blijft het interessant om naar te luisteren. Dan vallen ook ineens de kleine details op. Het uitstekende double-bass werk in Foaming Secretions bijvoorbeeld, dat ook op extreem hoge snelheid strak blijft.

Als Exhumer erin slaagt dit keer de tijd tussen twee releases korter te houden – het vorige album dateert uit 2008 – en iets meer variatie op het vocale gedeele in te passen dan kan deze band een vaste waarde worden in de scene. Een aanrader voor liefhebbers van genoemde genres en bands.

Tracklisting:
Exhumer - Degraded By Sepsis

  1. Admire Your Ending
  2. Vapours Of Cadaveric Mucilage
  3. Pungent Aroma Of Uterine Necrosis
  4. Effervescence Of Corroded Coarse Remains
  5. Foaming Secretions
  6. Misery
  7. Enzimas Podridas
  8. Adipocere: Corporal Glue
  9. Scent Of Decomposition
  10. Degraded By Sepsis
  11. Putrescine

Line-up:

  • Diego Fanelli – Vocalen
  • Marco ”Furiogrind” Aromatario – Gitaar
  • Alyosha Danisi – Basgitaar
  • Paolo D’Amato – Drums

Links: