Nocturnal Graves – …From The Bloodline Of Cain

Nocturnal Graves – …From The Bloodline Of Cain
Hells Headbangers Records, 2013

In Australië wordt veel sterke metal gemaakt, bijvoorbeeld de bizarre deathmetal van Portal maar ook de progressieve metal van Ne Obliviscaris en zo kunnen we nog wel lang verder gaan. Ook komt Nocturnal Graves uit dit land, de band heeft ex-leden van de band Deströyer 666, een black-/thrashmetalband. Dit gezelschap zit in dezelfde richting en …From The Bloodline Of Cain is het tweede album.

Een grote inspiratie voor de band is duidelijk Slayer. Sommige gitaarstukken lijken uit het Hanneman-handboek voor riffs te komen en het gesoleer is meer in de trant van het piep- en scheurwerk van Kerry King. De vocalen gaan meer richting blackmetal en de rauwe vibe heeft veel weg van de teuto-thrash van Sodom. Het tempo ligt hoog door de gehele speelduur heen.

Met zijn 32 minuten is …From The Bloodline Of Cain een korte plaat die gewoon lekker beukt. Alles wordt retestrak uitgevoerd, al beginnen de nummers na een tijd behoorlijk op elkaar te lijken. Toch is dit geen euvel en is …From The Bloodline Of Cain een goede rauwe thrashmetalplaat geworden.

Tracklisting:
Nocturnal Graves - ...From The Bloodline Of Cain

  1. Promethean War
  2. Slave Annihilation
  3. The Conqueror’s Flame
  4. Ascension Through Lucifer’s Might
  5. Through The Devil’s Flesh
  6. Iron Command
  7. The Great Adversary
  8. …From The Bloodline Of Cain

Line-up:

  • Nuclear Exterminator – Zang, Bas
  • Decaylust – Gitaar
  • Shrapnel – Gitaar
  • L. Wilson – Drums

Links: