Pigs – Gaffe

Pigs – Gaffe
Solar Flare Records, 2013

Met iemand als Dave Curran van Unsane in de gelederen kun je zeker zeggen dat Pigs geen noiserockgroentjes zijn. Dit werd ook al bewezen op het sterke debuut genaamd You Ruin Everything, nu is er een nieuwe EP die tegelijk uitkomt met de tour met Sofy Major, een labelgenoot.

Het titelnummer laat gelijk noiserock horen zoals die hoort te zijn. Lekker droge en stuwende baslijnen in combinatie met schreeuwende gitaarlijntjes, donderende drums en een stem die wel met schuurpapier bewerkt lijkt te zijn. Ook kiest de band voor een opvallende cover van Cheap Trick en om precies te zijn het nummer Elo Kiddies. De swingende groove van het origineel is aanwezig, maar het wordt in een smerige poel van dissonantie geduwd, zo maak je een nummer eigen op een goede manier!

If I’m In Luck gooit het tempo flink omlaag en het gaat meer voor een sludgy vibe. De bas is een stuk modderiger en de gitaren laten zelfs een streepje classic rock horen, dit is een vrij rustig nummer dat lekker sleept door zijn zeven minuten heen. Gaffe is een erg sterke EP en vijftien minuten is veel te kort, ondergetekende is dan ook erg benieuwd naar een tweede plaat die gelukkig al in de maak is.

Tracklisting:
Pigs - Gaffe

  1. Gaffe
  2. Elo Kiddies
  3. If I’m In Luck

Line-up:

  • Dave Curran – Zang, Gitaar
  • Andrew Schneider – Bas, Zang
  • Jim Paradise – Drums

Links: