Obliteration – Black Death Horizon

Obliteration – Black Death Horizon
Indie Recordings, 2013

Het Noorse kwartet dat zich Obliteration noemt gaat er prat op dat het uit dezelfde stad als Darkthrone komt. Totaal onnodig want Obliteration heeft dit soort triviale feitjes niet nodig om op te vallen. Het heeft genoeg kwaliteit in huis die het op eigen kracht weet te etaleren.

Hetgeen op Black Death Horizon wordt geboden is old school deathmetal. Dikke en zwaar overstuurde gitaren, een partij echo op de drums en niet al te ingewikkelde riffs. Voeg daaraan een dosis occulte teksten toe en het plaatje is compleet. In zowel de muziek als de totale uitstraling en artwork komt Obliteration oprecht over. Geen wannabes dus maar trve ende cvlt.

Muzikale raakvlakken zijn er met de oude Asphyx in de tragere passages en, wanneer Obliteration accelereert, Hellhammer. Laatstgenoemde band klinkt door in het onvaste maar old school klinkende drumwerk en de tegen het vals aan klinkende gitaarwerk waarbij het oudere werk van Carcass ook sporadisch de kop op steekt. Het afsluitende Churning Magma is hier een goed voorbeeld van.

Belangrijkste wapenfeit van Obliteration ligt op het vocale gedeelte. De vocalen klinken dermate ziek en getormenteerd dat ze het geheel naar een hoger niveau tillen. Een zeer herkenbaar stemgeluid waarin de razernij doorklinkt.

Blijven hangen in de jaren 80 van de vorige eeuw en nog steeds idolaat van bands die toen in de underground floreerden? Liefhebber van muziek die zwaar leunt op bands uit genoemd decenium? Dan is dit Obliteration zeker iets voor u.

Tracklisting:
Obliteration - Black Death Horizon

  1. The Distant Sun (They Are The Key)
  2. Goat Skull Crown
  3. Transient Passage
  4. Ascendance (Sol Invictus)
  5. Sepulchral Rites
  6. Black Death Horizon
  7. Churning Magma (Outro)

Line-up:

  • Sindre Solem – Vocalen
  • Arlid Myren Torp – Gitaar
  • Didrik Telle – Basgitaar
  • Kristian Valbo – Drums

Links: