Sovversivo – Falling Deep

Sovversivo – Falling Deep

Noishead Records, 2013

Dat er voor een goede plaat meer nodig is dan een aardig productieduo (Alessandro Del Vecchio en Dennis Ward), dat bij het Italiaanse Frontiers-label menig melodieus rockplaatje naar een hoger niveau weet te tillen, bewijst Falling Deep van het Italiaanse Sovversivo. Het is inmiddels album nummer twee van de heren die al sinds 1998 deze band vormen, maar warm kan ik er niet van worden.

In eerste aanleg valt het prima geluid in de smaak, maar ik heb direct twijfels bij de composities. Go Deep is verteerd in de hoop dat er nu wat beters gaat komen. Helaas. Het eerste nummer kenmerkt zich door voorspelbare structuren en gemakkelijk meezingbare refreinen, maar weet nergens te boeien. Falling Deep staat echter bol van dit soort gemakzuchtige luchtige rockers. Ik kan er niet veel mee. Neem daarbij dat zanger Andrea absoluut geen hoogvlieger is en je weet genoeg. Hij klinkt als Peavy Wagner (Rage), maar dan een tikkie hoger en geforceerder. In ieder geval een klankkleur die niet bij dit soort melorock past. Vooral in de eerste paar tekstregels van Black zakt hij door het ijs.

Alleen het gitaarwerk van Matteo (naast het goede geluid) zorgt ervoor dat de Italianen niet door de ondergrens heen zakken. Jammer. Sovversivo bewijst maar weer eens dat 2013 een slecht jaar is (geweest) voor liefhebbers van melodieuze rock.

Tracklisting:
sov

  1. Go Deep
  2. Beside Myself
  3. The Thin White Line
  4. Surrender
  5. Black
  6. Burn To Ashes
  7. Inside Me
  8. Lie To Your Soul
  9. Everlasting Pain
  10. Words Fall On Deaf Ears

Line-up:

  • Andrea Uboldi – zang
  • Matteo Serra – gitaar
  • Federico Gassa – bas
  • Gianluca Luci – drums

Links: