Seneron – Order Restored

Seneron – Order Restored
Eigen Beheer, 2013

Seneron, is een Ierse rock-/grunge-/punkband. Met Order Restored brachten ze begin dit jaar hun tweede EP uit en inmiddels wordt er gewerkt aan een volledig album. Als opwarmertje voor dit album werd deze in eigen beheer uitgebrachte EP aan ons toegezonden en het werk van deze heren sprak me dermate aan, dat ik besloot mijn mening alsnog aan het papier toe te vertrouwen.

Begin dit jaar werden ze nog geadverteerd als een viermansband, maar inmiddels zijn ze zo te zien gereduceerd tot een trio. Maakt mij verder niet uit en ik denk de gemiddelde luisteraar ook niet, als ze het niveau van de eerste releases maar blijven halen. En het is zondermeer een goed product dat de heren op de markt zetten. Het pakkende van Volbeat, de drive van Mötorhead en een punkerige sound en attitude. Rock ’n’ roll van het zuiverste water.

De zang spreekt mij niet zo heel erg aan en vooral de koortjes en samenzang laten wat te wensen over. Het gitaarwerk maakt dat echter wat mij betreft ruimschoots goed. Verder is het gewoon een lekker swingend EP’tje zonder echte hoogte en/of dieptepunten. Voer voor de liefhebber, dat zeker.

Tracklisting:
seneron

  1. Please Me
  2. Stand Your Ground
  3. Dead Stare
  4. Just A Kid

Line-up:

  • John Shields – Zang, gitaar
  • Ivor Ferris – Bass, zang
  • John Hamilton – Drums

Links: