Anthro Halaust – Triumph of Satan!

Anthro Halaust – Triumph of Satan!
The Ritual Productions, 2013

666 in het kwadraat, hier is het duivelsgespuis van Anthro Halaust. Voor de tweede keer komen deze Oekraïense heren ons tegemoet met antieke blackmetal vol agressie en haat, ongelikt, tot en met. Het ziet er allemaal enorm true uit, of het zo zou klinken was de belangrijkste vraag. Het Nederlandse The Ritual Productions staat in voor de verdeling.

Het blijft een eigenaardige combinatie. Rauwe blackmetal uit de eerste golf, met een semi-Emperor-melodieusiteit (waar ze graag de nadruk op leggen) uit de oudste doos, die vervolgens voorzien wordt van een zeer beperkte drumcomputer. Een harde noot om te kraken, het contrast is groot, ook al is het allemaal op zijn eigen manier doodeerlijk en primitief. Wanneer ook nog eens Venom-riffs en Noors snerpende ragwerk in de ketel gegooid worden is het allemaal soms wat moeilijk om volgen. Ook al gaat het vervolgens meer om de duistere dynamiek, er is altijd wel een moment van verwarring wanneer de thrash of heavy vuiligheid erin gegooid wordt. En dan die geprogrammeerde drums weer…

Triumph of Satan, een satanische metalplaat dus, vol onbeschaafde extreme metal, weliswaar digitaal aangevuld voor de ritmiek en sfeer. Ik weet niet goed wat er van te denken, al is er uiteindelijk maar één juiste score voor dergelijke herrie.

Tracklisting:
Anthro Halaust

  1. I
  2. II
  3. III
  4. IV
  5. V
  6. Victory 666
  7. VII
  8. VIII
  9. IX

Line-up:

  • Psyhophisicus – Drums
  • Imtaar – Gitaren
  • Sepfiroth – Gitaren
  • Leksamor – Bas

Links: