Night Demon – Night Demon

Night Demon – Night Demon
Shadow Kingdom Records, 2013

Terug in de tijd, goud van Out, NWOBHM. Zomaar wat kreten die je te binnen schieten bij het beluisteren van de selftitled EP van de Californische band Night Demon. Drie zeer ervaren muzikanten die in tal van kleinere bands ervaring opdeden. Mannen die absoluut zijn blijven hangen in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Niks mis mee voor de liefhebber, maar dan moet je ook wel van een beetje cliché houden.

Pure klassieke heavy metal die vooral steunt op ijzersterke baspartijen, goed gitaarwerk en een smakelijke drum. Voor de tweede keer achter elkaar moet ik daar helaas wel bij melden dat de zang nu niet het sterkste onderdeel in het geheel is, beetje jammer wel.

Ik denk dat ik er zo’n veertig jaar geleden wel blij van zou zijn geworden. Nu in 2013 verwacht ik eigenlijk wel wat meer van een band. Maar goed als jij een echt true metaltype bent en misschien ook wel, net als ik, een beetje een rollator-rocker dan ga je op dit selftitled plaatje best nog wel genoeg leuke dingen horen. Overigens: de download loopt via de eigen bandcamp-pagina, de cd via Shadow Kingdom Records, de vinylversie via Reinig records en op tape is de EP verkrijgbaar via het Duitse label 7th Pact Records. Keuze genoeg dus.

Tracklisting:
night demon

  1. Night Demon
  2. The Chalice
  3. Ancient Evil
  4. Ritual

Line-up:

  • Brent Woodward – Gitaar
  • Jarvis Leatherby – Bass, zang
  • John Crerar – Drums

Links: