Kin Beneath Chorus – Futuristic Composed

Kin Beneath Chorus – Futuristic Composed
Spreading Dysphoria Industries, 2013

Kin Beneath Chorus komt uit Griekenland en zou via Rising Records zijn debuut uit gaan brengen. Het lot besliste er anders over (wie of wat het lot is weet ik trouwens niet). Het werd uiteindelijk Spreading Dysphoria Industries, waar deze heren hun moderne metalfratsen op loslaten.

De muziek van Kin Beneath Chorus is een typisch metalhoppend verschijnsel van de laatste tien jaar. In dit geval deathcore, metalcore, deathmetal en wat djent. Ik noem The Faceless, ik noem Kataklysm, ik noem Within The Ruins. Allemaal goed en wel, zul je denken, maar wat is daar nu het nut van? In dit geval gaat het om agressiviteit op een gezwinde – snelle – manier, met behoud van fysische elementen én een strakke – gepolijste sound. In de meeste gevallen gaat dat compleet ten koste van alle sfeer en gezelligheid, in dit geval valt het al bij al nog mee. De solo’tjes tussendoor, de subtiele effecten, het vele gepruts met de vocalen, het levert zowaar iet of wat van atmosfeer op te midden het jeugdige mitrailleurgeweld.

Niet mijn ding, deze prothesemetal, maar slecht ga ik het niet noemen. Liefhebbers van moderne metal tellen dus tien punten bij, deze keer mag het.

Tracklisting:

Kin Beneath Chorus

  1. Nothing Is Sacred
  2. Beyond the Dynamic
  3. Futuristic Composed
  4. Greetings Atrocity
  5. In Parallel Vol. 72
  6. Split-Screen
  7. Road to Bloodshed
  8. Lavish and Ungrateful
  9. Within the Goddess Junkyard
  10. Voice of Truth
  11. Memento Mori

Line-up:

  • Alex Psaras – Bas
  • Nick Pavlakis – Drums
  • Anestis Sidiropoulos – Gitaren
  • George Papas – Gitaren
  • Nasus Mishopoulos – Zang

Links: