Blackrat – Whiskey And Blasphemy

Blackrat – Whiskey And Blasphemy
Xnihilo Records, 2013

Xnihilo Records is een Canadees platenlabel dat in juni van dit jaar werd opgericht. Whiskey And Blasphemy is hun eerste en, tot nu toe, enige release. De muziek van het eveneens uit Canada afkomstige Blackrat is een mix van death- en thrashmetal zoals die zo rond 1983 werd gemaakt. Er zijn raakvlakken met het oude werk van Sodom en Venom. Denk hierbij aan rammelende en niet al te strakke drums, korte en felle gitaarsolo’s (waarbij de gitarist is vergeten zijn gitaar te stemmen vlak voordat die moeten worden ingespeeld) en veel distortion op de bas.

De teksten gaan over seks en alcohol en seks. Niet dat je daar veel van hoort want de hese grunt is niet overal even goed verstaanbaar en wordt ook nog eens naar de achtergrond gedrukt in de mix. De drums staan daarnaast nogal op de voorgrond. Of dat het geheel ten goede komt? Blackrat kan hierbij het voordeel van de twijfel worden gegeven, enkel omdat een dergelijke mix thuishoort in het genre.

Whiskey And Blasphemy is het eerste wapenfeit van Blackrat en slaat bepaald niet in als een bom. Gewoon, vrij redelijke oldschool thrash. Als Blackrat in staat mocht zijn op een volgende album te werken aan de herkenbaarheid van de riffs, dan zouden er al belangrijke stappen worden gezet. Wat wel in het voordeel van de band pleit, is dat ze zelf – hoorbaar – achter elke noot staat die er op dit schijfje staat. Dat, in combinatie met het artwork en image, geeft het geheel de geloofwaardigheid mee die bij andere bands nog wel eens ontbreekt. Een net iets meer dan voldoende score dus.

Tracklisting:
Blackrat - Whiskey And Blasphemy

  1. Invocation Of The Horned Rat
  2. Whiskey And Blasphemy
  3. Primordial Booze
  4. Armageddon Slut
  5. Beware The Moon
  6. Black Thrashing Massacre
  7. Crypts Of Sathanas
  8. Night Of The Goat
  9. Acid Attack
  10. Vermin
  11. Dead On The Road

Line-up:

  • Ian Lemke – Gitaar, vocalen
  • Stu Loughlin – Basgitaar, vocalen
  • Russell Shanahan – Drums

Links: