Overruled – Overruled

Overruled – Overruled
Eigen Beheer, 2013

Het uit Drenthe afkomstige jonge kwartet Overruled heeft in eigen beheer zijn gelijknamige debuut-EP uitgebracht. Op een enthousiaste manier krijgen we middels vijf nummers een mix van voornamelijk heavy metal en thrashmetal voorgeschoteld die smaakt naar meer.

Na een kort intrumentaal intro trapt de band af met het uptempo nummer Graceless. Qua gevoel wordt je direct meegenomen naar de tweede helft van de jaren tachtig. Lekker hakkende rifjes en idem solopartijen maken dat deze EP gewoon heel lekker wegluistert. Ook leuk dat er twinsolo’s gebracht worden. De zang wordt wat schreeuwerig gebracht, maar past er wel prima bij. Zo heel af en toe klinken de nummers nog net niet helemaal gestroomlijnd, maar laten we vooral niet vergeten dat dit een zeer jonge en beginnende band is. Dat blijkt ook wel uit de teksten, met name bij het nummer Heavy Metal. Daar zit zeker de nodige ruimte voor verbetering in. Afgaande op het optreden bij het Meesterlijk Metaal Festival durf ik te stellen dat Overruled voldoende potentie heeft om door te groeien naar een nog hoger niveau.

Al met al een meer dan fatsoenlijk debuut van deze dus nog zeer jonge band. Zeker de moeite waard voor liefhebbers van de jaren tachtig thrashmetal om deze EP aan te schaffen. Wacht daar dan niet te lang mee, want er zijn maar vijfhonderd exemplaren beschikbaar. Voor mensen die hier mogelijk bezwaar tegen maken heeft de band het antwoord al klaar: Overruled!

Tracklisting:
Overruled - Overruled

  1. Intro
  2. Graceless
  3. Run for your life
  4. Heavy Metal
  5. Evil Minds
  6. The Unknown

Line-up:

  • Remco Smit – Zang, Gitaar
  • Ronald Reinders – Gitaar
  • Martijn Poel – Bas
  • Marco Prij – Drums

Links: