Sasquatch – IV

Sasquatch – IV
Small Stone Recordings , 2013

En daar zijn ze weer, de wildemannen van Sasquatch, met album nummer vier alweer, traditioneel IV getiteld. Ik weet niet of dit trio nog een introductie nodig heeft aangezien deze Amerikanen alweer een paar jaar aan de weg timmeren en over het algemeen behoorlijke recensies binnen haalden met de voorgaande albums waarop lekker ouderwetse heavy stoner te horen is.

En laten we er vooral niet omheen draaien want op album vier is het allemaal niet anders. Maar lekker, dat is het zeker wel en de heren doen wat ze doen ook op hoog niveau. De plaat opent met de echte radioknaller The Message, gelijk uptempo met een vrij hoog meezinggehalte. Niet mijn favoriete nummer maar wel uitermate geschikt voor een breed publiek. Hierna gaat het tempo er wat uit en beschikt de muziek over een heerlijke groove waar de invloeden van bands als Black Sabbath en Soundgarden overduidelijk aanwezig zijn, maar ook geluiden die je kent van bijvoorbeeld Led Zeppelin te horen zijn. De nummers leunen zwaar op fuzzy riffs die zich gelijk in je brein nestelen om lekker traditioneel bijna elk nummer naar een solo te werken. De zanger weet duidelijk wat hij doet en geeft precies de goede invulling aan de nummers met een lekker ruw stemgeluid.

Daarnaast is het album voorzien van een prima productie dus met het geluid zit het wel snor. Met dit album leveren de heren een uitstekend product af dat gesmaakt zal worden door de liefhebbers van stoner, heavy en doom. Wat mij betreft een ruime voldoende.

IV cover
Tracklisting:

  1. The Message
  2. Eye Of The Storm
  3. Sweet Lady
  4. Money
  5. Smoke Signal
  6. Wolves At My Door
  7. Me And You
  8. Corner
  9. Drawing Flies

Line-up:

  • K. Gibbs – Vocalen, Gitaar
  • R. Ferrante – Drum, Percussie
  • J. Casanova – Bas

Links: