Tidal Arms – Tidal Arms

Tidal Arms – Tidal Arms
Black Numbers, 2013

Tidal Arms is een band met leden die in bijvoorbeeld From Autumn To Ashes zaten en samen hebben gewerkt met Julie Christmas, een zangeres die onder andere bekend is van Made Out Of Babies. Deze titelloze plaat is de tweede worp van het gezelschap.

De Amerikanen lijken ontzettend veel invloeden in een muzikale smeltkroes te stoppen. Er staan stukken op die duidelijk naar post-hardcore neigen met veel tegendraadse ritmes, dan hoor je weer smerige riffs die richting stoner en doom gaan en op andere momenten gooit de band het tempo omlaag om een vibe neer te zetten die veel psychedelische rock kenmerkt. Een ding hebben deze elementen gemeen: het is ontzettend dromerig uitgevoerd met een ruimtelijk geluid à la het latere werk van Deftones.

Die variatie zorgt ervoor dat de plaat van begin tot eind erg interessant is, maar de enige track die er echt boven uit springt is het zeven minuten durende Molasses dat je alle kanten opstuurt als luisteraar. Voor de rest vindt ondergetekende deze plaat goed, maar niet meer dan dat. Daarom ook een gemiddelde score.

Tracklisting:
Tidal Arms - Tidal Arms

  1. Gooski’s Ladder
  2. Mirrorbox
  3. Dunston Mass
  4. Jungle Of Dust
  5. Mad Glacier
  6. Molasses
  7. Tide Alarms
  8. Jelloshotgun
  9. Beach Torture
  10. Cosmic Donald’s

Line-up:

  • Tom Tierney – Zang, Gitaar
  • Patrick Southern – Bas
  • Francis Mark – Drums

Links: