Valdur – At War With

Valdur – At War With
Bloody Mountain Records, 2013

Derde album van de Amerikaanse blackmetalband Valdur, die nog steeds dweept met Noorse invloeden, net als op het tweede album Raven God Amongst Us, uit 2010. Sindsdien is er een belangrijke wijziging gekomen in de line-up: een nieuwe frontman is opgestaan, die ook het gitaarwerk op zich neemt. Het is er aan te horen.

Zo krijgt de band een iets meer orthodoxe sound over zich heen, met midtempo gitaarwerk dat afwijkt van de snelle drums (die zijn gebleven). Er komt meer sfeer en diepgang in de nummers te liggen, weg van het iele, satanische materiaal die de band eerder produceerde. Het oerwerk van Valdur zou hierbij terug bovengehaald worden, iets waar ik me bij het horen van Death Winds Will Cleanse wel iets bij kan voorstellen. Daar zijn de benauwende deathmetal-aspecten namelijk onverbloemd aanwezig. Jammer genoeg is de sound kwalitatief niet sterk genoeg
om de speelwijze te ruggensteunen. Niet dat het chaotisch is, het is gewoon te dog en ongevaarlijk.

Geen slechte plaat, dit At War With, alleen niet sterk genoeg, niet diepgaand genoeg, niet begeesterend genoeg. Iets te veel aandacht aan het technische aspect kan misschien verklaren waarom het slechts gedeeltelijk slaagde in zijn opzet. Volgende keer beter.

Tracklisting:
 Valdur

  1. Enter

  2. Conjuring the Fire Plagues
  3. Death Winds Will Cleanse
  4. Incantre
  5. Vast
  6. At War with the Old World
  7. The Calm Before War
  8. Hellish Dischord
  9. Hammer Pit
  10. Outro (Creation pt. II)

Line-up:

  • Samuel – gitaar, strot
  • William – bas
  • Matthew – drums

Links: