Star & Dagger – Tomorrowland Blues

Star & Dagger – Tomorrowland Blues
Megaforce Records, 2013

Een harde rockband, uitsluitend bemand door vrouwen is voor de mannelijke hetero rockliefhebber natuurlijk een win-win-situatie, immers als het oor niet verwend wordt dan het oog wel. Dat gezegd hebbende kan ik me nauwelijks voorstellen dat er veel mensen zijn die het album van Star & Dagger aan gaan schaffen vanwege de hoge muzikale kwaliteit. Het debuutalbum Tomorrowland Blues klinkt bij vlagen aardig, maar ook niet meer dan dat.

Black Sabbath meets Valley Of The Dolls schijnt een Amerikaanse journalist over dit uit New Orleans afkomstige trio geschreven te hebben. Wel, dat is wel heel veel te veel eer. Blues georiënteerde hardrock met hier en daar een lekker pittig gitaarsausje, verder kom ik niet. Matige productie, matige songwriting en de blues/stoner en doomy invloeden zijn vrijwel nergens te horen.

Gezien de ervaring van de dames in eerdere bands had ik hier iets meer van verwacht. Vooral de zang, daar moet je maar van houden. Ik denk dat het laid back en spannend moet voorstellen, maar ik vind het meer loom, slap en bijna verveeld klinken. Bij tijd en wijle wel aardig vind ik persoonlijk te weinig voor een band die zo nadrukkelijk aan de weg timmert, maar ja, wie ben ik… Liefhebber sla je slag, bij mij gaat dit schijfje de cd-kast vullen en niet veel meer dan dat, ik heb er na vijf draaibeurten wel genoeg van.

Tracklisting:
staranddagger

  1. In My Blood
  2. Your Mama Was a Grifter
  3. End of Days
  4. Tomorrowland Blues
  5. Freak Train
  6. Selling My Things
  7. Sidewinding
  8. Before It’s a Crime
  9. Your Money
  10. Used to Me

Line-up:

  • Von Hesseling – Zang
  • Dava She Wolf – Gitaar
  • Sean Yseult – Bas

Links: