Impiety – The Impious Crusade

Impiety – The Impious Crusade
Hells Headbangers Records, 2013

Het is alweer één jaar geleden dat we voor het laatst nieuw werk van deze duistere Aziaten mochten begroeten en in de tussentijd werd er ook nog het nodige aan materiaal de wereld ingestuurd waaronder een livealbum en live dvd. Liefhebbers van de band komen dus best aan hun trekken. En dan nog dit minialbum waarop de heren zich weer eens van hun beste kant laten zien.

Op The Impious Crusade vinden we vijf nummers waarvan de laatste een cover is en de eerste geteld kan worden als intro, en toch is het geheel best aangenaam. Niets nieuws onder de zon, gewoon de oude formule die al jaren werkt, een mix van black- en thrashmetal met een lekker hoog in your face-gehalte waarbij de speelduur per nummer met een minuut is teruggebracht ten opzichte van de laatste langspeler. Het tempo ligt over de gehele linie lekker hoog maar hier en daar is wat ruimte voor frivoliteiten zoals tijdens Accelerate The Annihilation. Hier worden we verwend met het snellere werk langs de gitaarnek zoals bij meer technische bands gebruikelijk is.

Na een kleine twintig minuten is het album dan helaas alweer afgelopen, gelukkig kan ik de herhaalknop gebruiken om het geheel nog eens te beluisteren. In mijn geval heb ik dat dan ook veelvuldig gedaan en ik verwacht dat de fans van de band hiermee ook niet teleurgesteld worden. Het is echter ook niet zo baanbrekend dat het hordes nieuwe volgelingen zal gaan aantrekken.

Impiety cover
Tracklisting:

  1. Arrival Of The Assassins
  2. Commanding Death & Destroy
  3. Accelerate The Annihilation
  4. The Impious Crusade
  5. Lucifer’s Legions

Line-up:

  • Shyaithan – Gitaar, Zang
  • Nizam Aziz – Gitaren
  • Dizazter – Drum

Links: