Blank Faces – A Course Of Infinite Escape

Blank Faces – A Course Of Infinite Escape
Eigen beheer, 2013

Polen staat muzikaal vooral bekend om zijn sterke death-/blackmetal, qua postmetal is er vrij weinig te vinden op Obscure Sphinx en Blank Faces na. Laatstgenoemde heeft een nieuwe EP, A Course Of Infinite Escape is de tweede release van de band na het debuut (Freefall) uit 2011.

Adrift is een intro met melancholisch pianospel, daarna kan het echt beginnen. Wanneer de gitaren er in komen blijft de grotendeels instrumentale muziek een heel melancholisch karakter behouden, erg zwaar wordt het nergens. De hoofdmelodie in een nummer wordt vaak ondersteund door akkoordenwerk dat de muziek meer ruimte geeft. Toch heeft het net te weinig inhoud om ondergetekende de volle 26 minuten te boeien. De melodieën gaan na een tijd heel erg op elkaar lijken, de passages met vocalen klinken dan ook het beste.

Op The Cleansing Tide krijgt de slepende riff door de vocalen meer body mee en op de afsluiter heeft de zanger een hele mooie en diepe stem. Ondergetekende hoort zijn postmetal graag instrumentaal, maar bij deze EP was het gebruiken van meer vocalen echt een meerwaarde geweest. Voor de rest wordt de muziek goed uitgevoerd.

Tracklisting:
Blank Faces - A Course Of Infinite Escape

  1. Adrift
  2. Exit: Me
  3. Degradation
  4. The Cleansing Tide
  5. Where To?

Line-up:

  • K. Qbz – Zang, Keyboard
  • M. Blaine – Gitaar
  • W. Maslet – Gitaar
  • M. Koala – Bas
  • P. Docent – Drums

Links: