Lorn – Subconscious Metamorphosis

Lorn – Subconscious Metamorphosis
I, Voidhanger Records, 2013

Tijdens het laatste anderhalf jaar is I, Voihanger Records één van mijn favoriete labels geworden. Het Italiaanse sublabel van Aeternitas Tenebrarum Musicae Fundamentum brengt dan wel om de zoveel tijd een absolute faalplaat uit, het wordt ruimschoots gecompenseerd met zeer interessante blackmetal en aanverwante stukken kwaliteitsmuziek. Dit Lorn kende ik niet maar bleek eveneens geheel de moeite te zijn.

Spilfiguur bij dit Lorn is Radok, de man die actief is bij het sublieme Battle Dagorath. Hij verzorgt de gitaarpartijen, de toetsen en de duistere zang (die tijdens de laatste nummer volledig verdwijnt). Zoals de naam van de plaat doet vermoeden, zit er een licht-psychedelische Esoteric-doomsfeer verbonden aan de blackmetal, die op zijn beurt technisch en hypnotiserend is. Je hoort er veel Franse invloeden in, zoals een Aosoth (inclusief orthodoxe gitaarstreken), maar evengoed US blackmetal met doom-en-death-obscuriteit, zoals Ævangelist, zeker in combinatie met de narcotische keys en ambient.

I, Voidhanger Records heeft met dit Lorn een band in huis die even goed op Debemur Morti had kunnen floreren. Een band met een hedendaagse stijl, die vele dimensies bezeilt. In het verlengde van een band als Esoterica is dit een perfecte nakomer.

Tracklisting:
Lorn

  1. Definitive Conjunction
  2. Strident Orbits
  3. Sidereal Synapsis
  4. Fragmented Souls
  5. Aeon Fears – Pt. I
  6. Aeon Fears – Pt. II
  7. Aeon Fears – Pt. III (Cleaving the Diaphragm)
  8. Primera Alma
  9. XXI

Line-up:

  • Radok- Gitaren, keys, strot
  • Deadchrist – Bas, strot
  • Kurt – Drums

Links: