I Shit On Your Face – Defecation Domination

I Shit On Your Face – Defecation Domination
Despise The Sun Records, 2013

Er zijn er weinigen die zullen beweren dat grindcore een genre is met veel ruimte voor muzikale diepgang. Toch bracht het net als elk ander metalgenre een hoeveelheid aan subgenres voort die voor de leek allemaal even onuitstaanbaar zullen zijn, laat staan onderling te onderscheiden. Voor de liefhebber zijn de verschillen tussen goregrind, deathgrind, pornogrind en grindcore met crust-invloeden overduidelijk.

Ik kon dus enigszins voorspellen wat me te wachten stond bij een Braziliaanse band met de welluidende naam I Shit On Your Face. Bands van deze strekking hebben twee eenvoudige methodes om “het verschil” te maken: nog smerigere beerputvocalen of nog wansmakelijkere songtitels. In categorie één werd de lat onmenselijk hoog gelegd door onder meer Cock and Ball Torture en Last Days of Humanity, I Shit On Your Face gaat dan ook voor optie twee. Met onder andere Pregnant in Purulence of Disgorge That Defecation ben ik blij dat ik van de teksten geen woord kan verstaan.

Stiekem is er natuurlijk nog een derde optie, gewoon goede muziek maken. Wie daarnaar op zoek is, kan de beerputgeluiden van From Colon, Faeces Comes alvast overslaan, zelfs de extreemste liefhebber weet dat het hier niet om beerputvocalen gaat, maar om het geluid van een eigenlijke beerput. Daarna barsten de eigenlijke darmgeluiden los, waarbij de keel van zanger ‘Alex Bowels’ het zwaar te verduren krijgt. De rest van de band kwijt zich ook uitstekend van zijn taak, met strakke, redelijk modern klinkende deathgrind die naar Zuid-Amerikaanse normen bijzonder goed geproduceerd is. Hier en daar is er zowaar een groove te horen. I Shit On Your Face is geen constante stroom diarree, maar vertraagt en verhardt regelmatig tot geconcentreerdere, zwaardere drollen. Waarna de spetters je opnieuw om de oren vliegen.

De muzikale grenzen in het wereldje van de death- en porngrind zoekt I Shit On Your Face gelukkig niet op. Misschien maar goed ook, de grenzen zijn ondertussen al vele malen overschreden en heel smaakvol is het resultaat niet bepaald. Smaakvol is het bruine goedje dat deze heren produceren wel: strak uitgevoerde, goed geproduceerde deathgrind voor de fijnproever.

Tracklisting:
 I Shit On Your Face - Defecation Domination

  1. From Colon, Faece Comes
  2. The Blowout Of A Billion Bowels
  3. Enjoy Exquisite Evacuated Entrails
  4. Dead, Dickless And Defecated Dirtbag
  5. Doped With Dung
  6. Defecation Domination
  7. Pissed Off And Pissing At
  8. Tasteful Tushy Treatments
  9. Scattered And Scrambled
  10. Excremental Embalmment
  11. Disgorge That Defecation
  12. Pregnant In Purulence
  13. Sinking Their Souls In The Slime Of Sickness (The Impassible Seas Of Manure Remain)
  14. Feculent Fistula To Feast On And Fuck Forever…
  15. Rejoiced In A Restroom

Line-up:

  • Doctor Pig – Gitaar
  • Alex Bowels – Vocalen
  • Gut the Gross – Drums
  • Anal Andy – Bas

Links: