Mork – Isebakke

Mork – Isebakke
Crash Music, 2013

Een nieuw Noors gegeven dat weer stoffig ouderwets klinkt, het is zeker niet de eerste keer. Mork debuteerde afgelopen jaar met Isebakke. Het mocht wel eens, want dit jaar viert dit Noorse duo ook meteen al een tienjarig bestaan en met uitzondering van de onbekende demo uit 2007 verscheen er van deze heren nog niets.

Ga maar mee op deze katapult zitten, want we slingeren je terug de tijd in. Mork knoopt van sound en zangstijl enorm hard aan bij Darkthrone, toen die nog in het blackmetalstraatje zaten. Ook muzikaal is dat de hoofdinvloed, met repetitieve lijnen die vooral inspelen op het gevoel. Hier en daar toch ook wat referenties naar het melodieuze oude Burzum, zoals op Dype Røtter of zelfs wat swingkracht à la Satyricon op En Sti Inn I Remmendalen, maar dan op stoffige lo-fi-wijze gebracht. Vreemde eend in de bijt is Marevisa waarop er plots wat zuivere zangpartijen opduiken en er één of ander post-sfeertje geprobeerd wordt. Liever niet jongens… Dan liever wat vette riffs op grootmoeders wijze als op de psychedelische swinger Foreviggjørelse.

Een aanrader voor de liefhebbers van het stoffige oude, maar een schijfje waar niet veel in zit als je echt op zoek bent naar vernieuwende of diepgaande zaken. Hier en daar kruipen er fijne momenten door deze kruipende zwarte massa en zelfs die cover klinkt vet, maar de repetitieve Darkthrone-nostalgie moet echt nog in je lijf zitten.

Tracklisting:
Mork - Isebakke

  1. Vandring Inn I Mørket del II
  2. Isebakke
  3. Dype Røtter
  4. En Sti Inn I Remmendalen
  5. Marevisa
  6. Ringdalsfjorden
  7. Foreviggjørelse
  8. Power from Hell (Onslaught cover)

Line-up:

  • Thomas Eriksen – Zang, Gitaar, Bas
  • Lucass – Drum

Links: