Necrotherion – Novus Ordo Seclorum

Necrotherion – Novus Ordo Seclorum
Satanica Productions, 2014

In 2008 werd het Amerikaanse Necrotherion opgericht en na enkele bezettingswisselingen en optredens in de locale scene (als support van onder andere Morbid Angel en Dark Funeral) brengt het nu zijn debuut cd uit. Hierop staat blackmetal met veel bombast. Oude Darkthrone en Marduk lijken hierbij als belangrijkste invloeden te gelden.

Necrotherion grossiert in chaotische en bombastische riffs waarbij liefhebbers van het genre de necrotische vingers aflikken. Hierbij wordt de melodie niet geschuwd en dat leidt, bijvoorbeed in het titelnummer, tot een samensmelting van totale chaos en waanzin die toch melodisch aandoet. Stemtechnisch is het alsof Stellarvore een hap uit een massagraf heeft genomen alvorens de microfoon ter hand te nemen. De dampende lijkgeuren sijpelen hierbij zowat door de boxen heen.

Novus Ordo Seclorum gaat gebukt onder een low budget-productie. Het kan zijn dat hier doelbewust voor is gekozen om een statement te maken, om te bewijzen dat Necrotherion zich in de underground begeeft. Als dat het geval is, is dat jammer, want de composities hebben voldoende potentie en zouden beter tot hun recht komen met een hedendaagse productie.

De Amerikaanse undergorund heeft er een nieuwe band bij die met dit debuut van zich laat gelden. Waar het de muziek betreft is dat een mooi gegeven mits Necrotherion de volgende keer meer aandacht besteed aan de productie. Daarnaast is een totale speelduur van 24 minuten wat aan de korte kant. Positief gezegd: dit smaakt naar meer.

Tracklisting:
Necrotherion - Novus Ordo Seclorum

  1. Intro
  2. Sodomistic Alchemy
  3. Lamb Of Decadence
  4. 1692
  5. Novus Ordo Seclorum
  6. Nihilistic Faith
  7. Whispering Faith

Line-up:

  • Stellarvore – Vocalen
  • Chernobog – Gitaar, vocalen
  • Coprophile – Basgitaar
  • Wargoat – Drums

Links: