Cerebral Engorgement – Gastrointestinal Bleeding

Cerebral Engorgement – Gastrointestinal Bleeding
Gore House Productions, 2013

Ook in 2013 was de groei aan gore en ultrabrutale deathmetalbands gigantisch groot. Hoewel er nog weinig echt abominabele bands te vinden zijn en het niveau muzikaal gezien gemiddeld iets gestegen is, komt de grote meerderheid van de bands binnen dit genre niet boven het platte tiet-opwindingsniveau uit. Om het gore subgenre niet uit het oor te verliezen nam ik er deze dan maar eens bij. Cerebral Engorgement, dat met zijn vierde album vier keer zo lang meegaat als de meerderheid van zijn collega’s. Amerikaanse kakapipitalisten met geelgroene spetterpret.

Echt slecht is het niet eens. Met een pokkesnare waar de zanger/drummer zijn voorhuid over heeft gespannen en een bijhorende retestrakke blastsectie waar vrij gevarieerd wordt omgesprongen,
komt Cerebral Engorgement al een heel eind. Gastrointestinal Bleeding heeft zeker voor de slammers een hoop in petto, meer dan voor de absolute extreme deathmetalheads. Hier valt zeker en vast meer op te pitten dan dat je met je bek vol tanden en tongbeslag staat te gapen naar de overdaad aan impulsen. Een mooi voorbeeld hiervan is Double Penetrated at the Dinner Table, waar de pure stamppotdeathmetal na een mortieraanval verandert in een pitzuchtige fightclub.

Ik zei het al, dit genre stagneert sinds jaar en dag, door een constante focus op techniek en uitvoering en een gebrek aan creativiteit en captiverende zinnigheid. Nu en dan eens een bovengemiddelde genreplaat opzetten is echter nog steeds een prima workout, op fysiek vlak. Voor de liefhebbers is er een extra 5 punten voorzien bovenop deze score.

Tracklisting:
Cerebral Engorgement

  1. Shitnami Shitstorm
  2. Cryptosporidial Ejacathon
  3. Double Penetrated at the Dinner Table
  4. Putrid Insectoid Fuckification
  5. Crimson Cum
  6. Tri-Phallic Pelvic Thrust-O-Tron
  7. Yeasty Wide-Mouthed Vagiplex
  8. Electrocauterized Ass Tube
  9. Slurpee Full of Herpes
  10. Zoonotic S.T.D.

Line-up:

  • Philip Jamieson – Gitaar, Keyboard, Synthesizer
  • Calvin Joss – Gitaar
  • Erin Burke-Moran – Gitaar
  • Jonny Ashburn – Gitaar
  • Joe Vickers – Drums

Links: