Lost Life – The Cur(s)e of Karma

Lost Life – The Cur(s)e of Karma
Funeral Industries, 2013

Lost Life is een Duitse band die al aardig wat jaartjes meegaat, maar die me niet meteen wat zegt. Toch is het duo achter deze band al een derde plaat ver. The Cur(s)e of Karma presenteert blackmetal op old school wijze geserveerd, maar met hier en daar wat krulletjes in de textuur.

Collega Alfvoet plakte op deze band anno 2008 de term Shining, maar daar doet me deze nieuwe plaat zeker niet meer aan denken. Misschien wat krakende melancholie, maar deze wordt zeker nog niet overtuigend genoeg gebracht. De gitaarstukken zijn behoorlijk repetitief en hier en daar weerklinkt al wel een melodieus patroon dat wat dieper gaat. Enkel zit er geen gevoel in de kruipende songs die aan mekaar worden geweven door de behoorlijk eentonige en gevoelloze weemoedskrijsen. Sporadisch trippelt de band ook eens langs het akoestische spoor met zuivere zanglijnen, maar dat contrasteert behoorlijk met al de rest.

Hoewel deze gitaarlaag op zich wel klinkt, wordt dit alles veel te slapjes gebracht. Suicidal-fans die houden van repetitieve melancholische partijen zonder al te veel accenten gaan deze wel eens beluisteren, maar aan de liefhebber van het betere en verrassende werk gaat het zo voorbij.

Tracklisting:
Lost Life - The Cur(s)e of Karma

  1. Distress in the Limbus
  2. Manifest of Doom
  3. The Curse of Karma
  4. Planet Virus
  5. Ethereal Revelation
  6. Orders From the Transcendency
  7. Erratic Soul
  8. Unleash The Beast

Line-up:

  • Nephesus – Gitaar, Bas, Zang
  • Grond – Drum, Zang

Links: