Everlasting – March of Time

Everlasting – March of Time
Solitude Productions, 2013

Everlasting, een debuterende funeraldoomband, dan weet je bijna meteen welk label het uitbrengt en wat je kunt verwachten. Een goudgele zonsondergang luidt vier nummers in voor een totaal van dik vijftig minuten doom op zijn traagst.

Wanneer het openingsnummer zijn intrede doet, krijg je een soort van Nortt geluid te horen. Zelfde traagheid, zelfde atmosferische gloed, melancholie en sereniteit in balans met elkaar. Vocaal is het van een gans andere aard. De zanger gromt op rustige wijze vertellend zijn verhaal voor, tot halfweg, wanneer plots een blackmetalversnelling een wending geeft aan datzelfde verhaal en enkele minuten een stroomversnelling veroorzaakt, tot alles weer tot rust komt en gaat liggen. Het tweede nummer One Great Contradiction draagt in zich hetzelfde scenario, alleen bevat het minder hoogtes en laagtes, maar glooit het langzaam, en is er meer tristesse en nog meer sereniteit. Daar zit het atmosferisch gestemde keyboard dat gedwee de gitaarlijn volgt natuurlijk voor veel tussen, die latente downer houdt alle emotie namelijk binnenin als een serre.

Een typische driekwartsplaat die het goed zal doen bij de fans doch niet overdreven uitmuntend is. Een eigen gezicht/gehoor is er wel, dankzij de keyboardklanken en de fluisterende/vertellende stem, afkomstig uit de vingers en de keel van Dmitriy Belyaev.

Tracklisting:
mot

  1. Remaining in Ground
  2. The Great Contradiction
  3. March of Time
  4. Silence

Line-up:

  • Evgeniy Granovsky – Drums
  • Mikhail Popov – Gitaren
  • Dmitriy Belyaev – Zang, Keyboards
  • Dmitriy Arkhipov – Gitaren

Links: