The First – Take Courage

The First – Take Courage
Destroy Everything, 2013

Toen mijn moeder vanochtend op de koffie kwam viel haar als eerste op dat ik verstaanbare muziek op had staan, iets wat niet buiten haar normale referentiekader valt. Alles wat niet te volgen is voor haar en mijn stiefvader valt onder Black & Decker-muziek. Ik was er zelf ook niet trots op dat deze schijf van The First rondjes draaide in mijn afspeelapparatuur. De flauwe hap die Take Courage heet is zeker niet aan mij besteed. Eerste minpunt over de algehele productie is dat het plaatje veel te zacht is opgenomen.

Alternatieve rock met een scherp highschool-randje, populaire Amerikaanse puberpunk, zonder de echte punk, meerstemmige meezingrefreintjes en slap gitaargeriedel. Meer kan ik er niet van maken. The First kan met Take Courage zo meedraaien in het mainstreamsysteem, maar zelfs dan zijn er betere acts te vinden.

De enkele zware gitaarriff die ik tegenkom op het album blijft zichzelf niet lang genoeg herhalen om te spreken van krachtige stukken of is al meerdere keren over de kop gegaan in het heavy rock-genre, evenmin de dubbele basdrumpatronen. Het is allemaal quasi-simpel te noemen, vrolijk gestemde rock met een redelijk vreugdevolle stemming. Ik denk dat zelfs de gemiddelde emopuber niet nat wordt van deze schijf.

Tracklisting:
The First - Take Courage

  1. There Is No Place Like Home
  2. Take It Back
  3. Dare I Say I Ruined Everything
  4. Start Again
  5. Monster
  6. Take Courage
  7. Shark Attack
  8. William
  9. Love.Regret.Forgive.Forget.
  10. Tonight Tonight

Line-up:

  • Benny Salter – Zang
  • Tim Crane – Gitaar
  • Ben Knowles – Gitaar
  • Rob Knight – Drums
  • Adam Masters – Bas

Links: