Demogorgon – Where Is He…?

Demogorgon – Where Is He…?
G.U.C., 2013

Zoals geweten heb ik ieder jaar wel een Poolse afgevaardigde in de jaarlijst. Voor 2013 kwam die te laat – in de vorm van Pyorrhoea. In 2008 was Demogorgon één van de toppers. Christ is a Lie, het debuut van deze band, was een behoorlijk extreme zwartgeblakerde deathmetalplaat die Braziliaanse snelheden haalde. Ondertussen is 66,6% van de band vervangen, enkel de frontman bleef. Ik was zelfs verrast dat er een nieuwe plaat verschenen was van Demogorgon.

Eigenlijk was deze er zelfs beter niet gekomen. Where Is He…? laat een verzwakt team horen. Weg intensiteit, weg extreme neigingen, weg luisterpret, hallo saaiheid. Matige gepolenariseerde Deicide-light-liedjes zonder animo zijn het gevolg van veel nadenken en weinig daadkracht. Wat een zoutloze en veel te berekende plaat is me dit geworden zeg! En dat terwijl de vorige schijf nog grindcomplicaties vertoonde met een impulsief randje…. Zonde. Die nieuwe drummer die maar één enkele versnelling kent doet er geen goed aan natuurlijk, en een extra gitarist had ook wel gemogen.

Een enorme tegenvaller dus, dat moge duidelijk zijn. Alleen voor radicale antichristelijke zondaars die niet genoeg kunnen krijgen van de warmte van het vage- of hellevuur. Ik krijg het er helaas niet warm van. Beste nummer: het titelnummer.

Tracklisting:
Demogorgon

  1. Intro
  2. Feel What I Feel
  3. Chaos in the Flesh
  4. Enemy of Both Sides
  5. Kill for a Drop of Blood
  6. Don’t Believe Their Lies
  7. Set on Fire
  8. King
  9. AA
  10. Bleeding
  11. Where Is He…?
  12. Jest taki samotny dom (Budka Suflera cover)

Line-up:

  • Asteck – Strot, gitaren
  • Adam – Bas
  • Lukas Boratyn – Drums

Links: