Blaze – The Rock Dinosaur

Blaze – The Rock Dinosaur
High Roller Records, 2014

Nee, dit is niet de band van Blaze Bayley of een nieuw soloproject van die beruchte zanger, hoewel de titel van dit album anders doet vermoeden. Het betreft de Japanse band Blaze, die al sinds 1998 actief is. Hoewel ‘actief’ niet echt het juiste woord is. Tot op heden is er slechts één album (in 2007) uitgebracht. Dat hebben ze dan wel twee keer gedaan, want in 2012 heeft High Roller Records de band opgemerkt en het album alsnog wereldwijd uitgebracht.

Ruim een jaar over een nummer doen, daar komt het dus eigenlijk op dit moment op neer. Het resultaat mag er echter zijn. Muzikaal begeeft de band zich nadrukkelijk in het straatje van de oldschool heavy metal uit de begin jaren tachtig. Je zou ook kunnen spreken van de Japanse Vanderbuyst, om maar eens een aansprekende naam te laten vallen. Gewoon lekker klinkende voornamelijk uptempo nummers, die het live zelfs nog een stukje beter zullen doen. Uiteraard ook voldoende aandacht voor de gitaarsolo’s, zoals gebruikelijk in dit genre. Enig minpuntje zijn de soms wat onverstaanbare teksten, veroorzaakt door het bijzondere accent van de zanger. Uiteindelijk mag het de pret niet drukken.

Prima voer voor de echte heavy metal maniacs derhalve. Blijft alleen de vraag over, waarom er na zeven jaar niet een volledig album is uitgebracht. Best wel jammer eigenlijk, want zo loop je als band de kans om langzaam uit te sterven…

Tracklisting:
Blaze – The Rock Dinosaur

  1. One Way Flight
  2. Shed Light on Drak
  3. Right in White Light
  4. Underground Heroes
  5. The Going Gets Rough
  6. Lady of Starlight

Line-up:

  • Wataru Shiota – Zang
  • Hisashi Suzuki – Gitaar
  • Kenichi Kuwahara – Bas
  • Takashi Funabiki – Drums

Links: