Stormwarrior – Thunder & Steele

Stormwarrior – Thunder & Steele
Massacre Records, 2014

Eén van de weinige power- & speedmetalbands waar ik nog altijd blindelings op vertrouw is het Duitse Stormwarrior. De band rond Lars Ramcke blijft muziek maken in de stijl van Helloween ten tijde van Walls of Jericho en doet dat nog steeds uitstekend. De komst van de nieuwe drummer, die ook bij het Griekse Nightfall actief is, zal daar niets aan veranderen.

En zo geschiedt het. Heroïsche speedmetal met veel power blijft voorbij denderen met alle mogelijke clichés van dien. Iets meer Manowar deze keer, al stoort het nergens en gelukkig blijven de hymnes uit. Het lekkere baswerk en de vliegende solo’s compenseren elke mogelijke meligheid, de snelheid roetsjt de kritische bedenkingen er regelmatig uit. Toch is het vooral de typische Stormwarrior-songwriting die het opnieuw allemaal tot op een niveau tilt die de grote massa overstijgt, die het tijdloos maakt, waardoor je alle “foute” factoren er graag bij neemt. Het feit dat ze nu ook verder gaan in hun songwriting en er zelfs elementen van een album als The Time of the Oath terugkomen, in combinatie met de bestaande aanpak van continue uptempo methodieken doet het beste vermoeden voor een verlengd verblijf in de hoogste divisie.

Deze mannen maken gewoon oerdegelijke metal met heel veel snelheid en nog veel meer metaal. Ik kan dan ook niet anders dan besluiten dat Stormwarrior één van de beste en meest betrouwbare bands is buiten de extreme subgenres (ik benader het vanuit een ander perspectief zoals je ziet). Luisteren als je heavy, power en speedmetal een warm hart toedraagt! Schol!

Tracklisting:
Stormwarrior

  1. Thunder & Steele
  2. Metal Avenger
  3. Sacred Blade
  4. Ironborn
  5. Steelcrusader
  6. Fyres in the Nighte
  7. Die by the Hammer
  8. Child of Fyre
  9. One Will Survive
  10. Servants of Metal

Line-up:

  • Lars Ramcke – Gitaren, zang
  • Alex Guth – Gitaren
  • Yenz Leonhardt – Bas
  • Jörg Uken – Drums

Links: