Ad Hominem – Slaves of God to the Gallows

Ad Hominem – Slaves of God to the Gallows
Darker than Black Records, 2013

De ontmoeting met Kaiser W en de bijhorende media-aandacht betekende voor mij persoonlijk de tweede van mijn “five minutes of fame” die mij in dit leven zullen toebehoren. Weg van dat gedoe draait het in de review-optiek in de eerste plaats om de muziek. Het laatste volledige album – Dictator – dateert alweer van 2009 en landde hoog in mijn jaarlijst met zijn industriële, uiterst haatdragende blackmetal. Ik smacht, net zoals vele anderen, naar een nieuw album. Dat is er nog niet, wel deze EP die enige tijd geleden verscheen.

Slaves of God to the Gallows bevat vijf remixes. Ad Hominem laat zijn werk wel vaker door de elektronische mangelmolen halen, denk maar aan het nummer Achtung! en zijn verschillende versies. Deze EP kent ook een paar fijne EBM/industrial hernemingen van bestaande nummers, zoals Slaves of God (Preemptive Strike 0.1 Remix) en The Philosophy of Vengeance (Ad Hominem vs PreEmptive Strike 0.1 Version). Geen extreme versies, daarvoor moet jij bij The Encomium of Terror (Preemptive Strike 0.1 New Mix) zijn waar de snelheid van de drums digitaal en machinaal vertaald wordt.

Het enige waar ik bij deze plaat blij om wordt is het feit dat Ad Hominem nog leeft. ZOG of geen ZOG, Ad Hominem bestaat nog. Deze minimale zoethouder is hopelijk meer een appetizer dan een dessert, ik heb namelijk honger.

Tracklisting:
Ad Hominem

  1. The Abjuration of Jesus Christ (Intro)
  2. Slaves of God (Preemptive Strike 0.1 Remix)
  3. Dictator (Preemotive Strike 0.1 Remix)
  4. The Philosophy of Vengeance (Ad Hominem vs PreEmptive Strike 0.1 Version)
  5. The Encomium of Terror (Preemptive Strike 0.1 New Mix)

Line-up:

  • Kaiser W

Links: