Amon – Liar In Wait

Amon – Liar In Wait
FDA Rekotz, 2014

Amon, zo heet mijn zoon. Binnenkort krijg ik er nog eentje, diens naam staat nog niet vast. Amon heb ik gedeeltelijk vernoemd naar de Deicide-geboorte, een van mijn eerste aanrakingen met extreme metal. De Hoffman-broertjes Brian & Eric deden een doorstart in 2007 van Amon, toen Glen Benton ze niet meer zo leuk vond. In 2012 verscheen dan Liar in Wait, een album dat ik wat genegeerd heb wegens negatieve commentaren en angst dat diezelfde commentaren terecht waren. Nu is er een heruitgave, ideaal om toch eens te piepen wat er allemaal van aan is.

Helaas klopt het negatieve commentaar grotendeels. Het is niet evident om het allemaal los te zien van de Amon-voorgeschiedenis wanneer je betrokken partij bent namelijk. Liar In Wait heeft dan wel dezelfde methodiek qua gitaarpartijen, de beleving, de begeestering, de demonische invulling, het ontbreekt allemaal. Stijlgewijs ligt het in dezelfde lijn, maar daar eindigt het ook meteen. De nummers hebben geen verhaal, je hebt er geen boodschap aan. Hier en daar komen fracties boven van de bedreiging waarmee de Amon-saga je kon inpakken als een doos pralines op kerstavond. Het lijkt wel een soundtrack van “the making of”. Een samenraapsel van overschotjes, netjes in elkaar gezet voor uw gemak, als omkadering voor de essentie die nog steeds begraven ligt onder 25 jaar stof. Ik ben helaas nog net niet nostalgisch genoeg om er opgewonden van te worden, helaas.

Ik ben in deze vrij hard, met reden, dus als je gewoon houdt van een old school deathmetalplaat in de richting van Deicide, omwille van de sound, neem deze dan gerust in huis. Zoek je naar meer, doe het dan niet. Ik doe het niet, maar dat was al duidelijk. Voor artwork 2.0 moet je het trouwens ook totaal niet doen.

Tracklisting:
Aenaon

  1. Among Us
  2. Eye of the Infinite
  3. Lash Thy Tongue and Vomit Lies
  4. Liar in Wait
  5. Reaching for Flesh
  6. Semblance of Man
  7. Sentience and Sapience
  8. Spat Forth from the Darkness
  9. Wraith of Gaia

Line-up:

  • Brian Hoffman – Gitaren
  • Eric Hoffman – Gitaren
  • Mike Petrak – Drums
  • Jechael – Grunt, basgitaar

Links: