Eternal Oath – Ghostlands

Eternal Oath – Ghostlands
Black Lodge Records , 2013

Uit Zweden komt Eternal Oath, een band die al een behoorlijk tijdje aan de weg timmert. Na enkele niet al te goed ontvangen albums besloten de muzikanten het in 2007 voor gezien te houden. Echter, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, wat in 2011 heeft geleid tot een reünie. Het eerste wapenfeit sindsdien ligt hier nu voor mij, getiteld Ghostlands.

Op de aanwezige elf nummers krijgen we een band te horen die zich bedient van vrij standaard symfonische death-/doommetal. De riffs worden afgewisseld met sfeervolle breaks waarin toetsen de overhand hebben en afwisselend van vrouwenzang of gesproken teksten worden voorzien. Ook horen we vrouwenzang terug over de hardere stukken waarbij de band wat op een hardere variant van Within Temptation lijkt, het grootste gedeelte van de tijd is de hoofdrol hier echter voor een vrij standaard grunt.

Nu moet ik eerlijk zijn en ook zeggen dat dit genre al niet behoort tot mijn favorieten, maar wel weet ik dat dit stukken beter kan. Te vaak wordt er voor dezelfde patronen gekozen en ontbreekt het aan originaliteit. Nu is dit geen vereiste als je dan in voorkomend geval maar wel tot de betere behoort, wat hier helaas niet het geval is. Qua instrumentbeheersing en productie is het allemaal wel in orde, maar dit is niet voldoende voor een hoog cijfer.

Eternal Oath
Tracklisting:

  1. Into the Mist of Sorrow
  2. Entangled in Time
  3. Tears of Faith
  4. Remnants of Yesterday
  5. Stolen Innocence
  6. Fields of Dreams
  7. The Cross I Bear
  8. Sunborn
  9. Bleeding Sympathy
  10. A Hymn for the Fallen
  11. Ghostlands

Line-up:

  • Ted Jonsson – Drum
  • Johan Adler – Keyboard
  • Peter Nagy-Eklof – Gitaar, Bas, Zang
  • Joni Mäensivu – Zang
  • Petri Tarvainen – Gitaar

Links: