Dark Forest – The Awakening

Dark Forest – The Awakening

Cruz del Sur Music, 2014

Collega Peterse duidde de zang bij Dark Forest’s vorige langspeler als zwakste schakel in het geheel. En als onze voorzitter dat zegt wordt er op geanticipeerd. Op The Awakening staat Josh Winnard achter de microfoon. Muzikaal is er niet veel vernaderd bij de Britten. Het is nog steeds een hybride tussen Iron Maiden en de meer epische momenten van Blind Guardian met een snufje Fates Warning van voor Awaken The Guardian.

Om met die laatste invloed te beginnen. Die gedachte drong zich bij mij op toen ik zanger Josh Winnard in Penda’s Fen hoorde kermen. In de positieve zin des woords dan. Iets minder extreem dan John Arch destijds deed, maar ook de zanglijnen van Winnard zijn soms tegendraads en afwijkend van wat de standaard is in het powermetalgenre. Een beetje vreemd, maar wel lekker.

Dat mag ook zeker worden gezegd van het gitaarwerk. Lekker vloeiend, met veel harmonie en vloeiende solo’s. Het songmateriaal is goed te noemen en de vaart zit er overwegend in. Aan originaliteit wellicht een gebrek, maar dit soort metal gaat er bij mij in als zoete koek. Liefhebbers van de in de eerste alinea genoemde acts moeten The Awakening eens aan een luisterbeurt onderwerpen.

Tracklisting:
DF

  1. The Awakening
  2. Sacred Signs
  3. Penda’s Fen
  4. Turning Of The Tides
  5. Rise Like Lions
  6. Immortal Remains
  7. Secret Commonwealth
  8. The Last Season
  9. Sons Of England

Line-up:

  • Josh Winnard – zang
  • Christian Horton – gitaar
  • Pat Jenkins – gitaar
  • Paul Thompson – bas
  • Adam Sidaway – drums

Links: