Hadea – Fabric Of Intention

Hadea – Fabric Of Intention
Mighty Music, 2014

Hadea lijkt op papier een nieuwe band, maar schijn bedriegt. Deze Amerikanen musiceerden eerst onder de naam Gollum maar na de onverwachte dood van Hunter Holland (de drummer) besloot de band onder een andere naam verder te gaan. Nu is er een nieuwe plaat genaamd Fabric Of Intention.

Deze plaat is zeer veelzijdig en dit wordt geluidstechnisch in goede banen geleid door Jamie King, hij zat ook bij Between The Buried And Me achter de knoppen. De track Hinge heeft een vibe die me sterk doet denken aan Mudvayne ten tijde van L.D. 50, de groove is sterk aanwezig en die is ook in andere tracks goed te vinden. Ook is de invloed van een band als Voivod te horen in het kronkelende riffwerk en speelt de ritmesectie met maatsoorten op de manier waar Tool erg bekend mee is geworden. Gooi er nog wat zweverige psychedelica en elektronische elementen boven op en je hebt het muzikale recept van Hadea.

Dit klinkt als een echte topper, maar het zit hem in de finesses en daar ontbreekt het een beetje aan bij deze band. De composities zijn overduidelijk complex maar daarmee mist het ook vaak herkenbaarheid en memorabele momenten. Ook mag de zang echt wat meer variatie bevatten, nu hoor je door de plaat heen alleen maar hoog ingezette thrashmetalschreeuwen. Fabric Of Intention is erg constant en verdient een ruim voldoende, maar het mist net dat extra’s om een hogere score binnen te halen.

Tracklisting:
Hadea - Fabric Of Intention

  1. Hinge
  2. Fabric Of Intention
  3. One Guarantee
  4. Reconstruction Of Our Ways
  5. Nowhere To Be Found
  6. Source And Creator
  7. Malicious Species
  8. Sleeper
  9. Ignis Fatuus
  10. Larva To Chrysalis

Line-up:

  • Shawn Corbett – Zang
  • Frank Stroehmer – Gitaar
  • Serge Stroehmer – Bas
  • Seth Long – Drums

Links: