Black Magic – Wizard’s Spell

Black Magic – Wizard’s Spell
High Roller Records, 2014

Aan het begin van het jaar brengt Black Magic een cd uit met daarop een vijftal nieuwe nummers aangevuld met de Reap Of Evil demo. De band maakt muziek in het NWOBHM-straatje met hier en daar een thrash- en speedmetalrandje.

Erg fantasievol klinken bandnaam, cd-titel en de titels van de nummers allemaal niet. De cover lijkt getekend door een autistische baviaan met een spastische aandoening. Kortom: op het eerste gezegd ziet het er allemaal weinig veelbelovend uit. Of zoals een rasoptimist het ooit omschreef: hierna kan het alleen maar beter worden.

Gebeurt dat ook? Nou, nee. Niet bepaald. Wizard’s Spell klinkt op zijn best als een slap aftreksel van Judas Priest met een vleugje Mercyful Fate en heeft wat de gitaren betreft veel weg van nummers als Crionics en Tormentor van het Show No Mercy-album. Met het verschil dat genoemde cd van Slayer niet gedateerd klinkt. Datzelfde kan niet worden gezegd van Black Magic.

Daarvoor zit er te weinig pit in de nummers en klinkt het stemgeluid te eentonig om een cd lang te kunnen boeien. Hoewel het gitaarspel bij vlagen op zich best best interessant is – met name tijdens de solo’s valt er best wat te genieten – schiet het ook hier te kort.

Aan het geluid te horen is er niet gesleuteld aan de opnames van de demo maar zijn deze integraal op cd geperst. Het geheel klinkt erg achterhaald en met name het drum- en gitaargeluid klinkt goedkoop. Jammer dat er niet voor is gekozen deze nummers opnieuw en met de huidige opnametechnieken op te nemen.

Voor fans van het eerste uur is het ongetwijfeld goed nieuws dat er nieuwe nummers uit zijn gekomen. Voor de liefhebber van NWOBHM zijn er, ook recentelijk, kwalitatief betere cd’s uitgekomen.

Tracklisting:
Black Magic - Wizard's Spell

  1. Black Magic
  2. Rite Of The Wizard
  3. Voodoo Curse
  4. Thunder
  5. Death Militia
  6. The Ritual (Reap Of Evil demo)
  7. Night Of Mayhem (Reap Of Evil demo)
  8. Possessed (Reap Of Evil demo)
  9. Embraced By The Occult (Reap Of Evil demo)

Line-up:

  • Jon – Vocalen, gitaar, basgitaar
  • Sadomancer – Drums, vocalen

Links: