Tuber – Desert Overcrowded

Tuber – Desert Overcrowded
Eigen beheer, 2014

Griekenland heeft zich inmiddels op blackmetalgebied wel bewezen, maar dat er daar ook lekkere stoner rock wordt gemaakt is nog niet zo vanzelfsprekend. Tijd voor de band Tuber om daar met Desert Overcrowded verandering in te brengen.

De albumtitel is goed gekozen, want deze Grieken brengen echt een woestijnrocksound. Het tempo van de instrumentale muziek is als het ware op de stand “cruise control” gezet, gewoon lekker ontspannen, maar de ritmesectie zorgt voor de spreekwoordelijke peper in de reet. Het is namelijk een stuwende formatie met hoekige en rechtdoorzee ritmes en een goede tegenhanger voor de op elkaar gestapelde gitaarpartijen. De stevige riff ligt boven op, maar daaronder wordt er gespeeld met zeer melodieuze gitaren die vaak doordrongen zijn met delay, alsof je door uitdroging in de muzikale woestijn alles waziger gaat horen.

Tuber legt vooral een stoner rockfundering neer, maar is ook bezig met het vermengen van psychedelische elementen in de muziek en weet op een track als Firebird heel stevig, maar ook behoorlijk bluesy uit de hoek te komen. Dit klinkt simpelweg erg lekker en zal de meeste liefhebbers van stoner rock zeker weten gaan bekoren.

Tracklisting:
Tuber - Desert Overcrowded

  1. Desert Overcrowded
  2. Sucker Punch
  3. Firebird
  4. Last Drop
  5. Cause We Didn’t Find Our Way
  6. The South Will Prevail

Line-up:

  • Yannis Gerostathos – Gitaar
  • Yannis Artzoglou – Gitaar
  • Nickos Gerostathos – Bas
  • Paris Fragkos – Drums

Links: