Sun Worship & Unru – Split

Sun Worship & Unru – Split
Sick Man Getting Sick Records, 2013

Een obscure split van twee obscure Duitse bands. Sun Worship was me al bekend, nu komt daar ook Unru bij. Twee blackmetalbands met een verschillend geluid. Elk een nummer, samen goed voor dik twintig minuten geestdriftig geluidsgeweld.

Eerst Sun Worship met Remambrance, een penetrant atmosferisch blackmetalnummer op hoge snelheid, een mix tussen een typische – harde – Duitse band in dit genre, zoals Geïst en een eerder dromerige band als Echtra, al is het vooral harde Duitse atmosferische black (logisch), die bijna industrieel gaat klinken, was het niet om de ongepolijste totaalsound met het bijhorende randgeknetter en de licht-emotionele Lunar Aurora-verhaallijn. Typisch Duits met een klein Canadees accentje dus.

Tweede band op deze split is Unru, wellicht afgeleid van “Unruhe”, een beladen woord in de Duitse literatuur. De muziek van Unruhe is een lange stroom aan nerveuze blackmetal met een relatief primitieve sound, een mengeling van suicidal black en Amerikaans klinkende hipsterblack, maar dan zonder de “post”vibes, zonder de pretentie, zonder de ergernis. Modern en tegelijk ook oudschools kil, zo kan het ook.

Een relatief interessant schijfje dus, voor diegenen die graag in de underground snuffelen naar obscuriteiten. Veel anonimiteit, een wat averechtse aanpak en toch veel bekende geluiden, wie weet waar dat heen leidt in de toekomst. Ik ben alvast benieuwd.

Tracklisting:
(split)

Sun Worship:

  1. Remembrance

Unru:

  1. Von der Flüchtigkeit des Todes

Line-up Sun Worship:

  • onbekend

Line-up Unru:

  • H
  • A
  • S
  • T

Links: