Jenx – Drift

Jenx – Drift
M-Tronic, 2014

Begin 2014 levert de Franse industrial vijfpoot Jenx ook meteen een nieuwe plaat. Drift is de derde full-length van deze band die al met menig grote naam het podium deelde en wellicht steeds voor de meest geschifte afterparties zorgde. Ook deze veertig minuten maken er een intens feestje van.

Ik las in het verleden over verwijzingen naar Korn, maar eigenlijk doet deze band me daar niet aan denken, buiten dan misschien de vocale stempel die hier en daar gedrukt wordt. Deze Fransen presenteren kwaliteit als het op industrial aankomt, met geschifte breaks, uiterst gelaagde Combichrist-dansmomenten en met hier en daar even een mysterieus ambient-gedeelte dat even het hoofd boven water steekt. Goed, hier en daar propt de band er even wat gereguleerde chaos in die me persoonlijk wat zwaar op de maag ligt en ook de rauwe zangpatronen zijn soms behoorlijk langdradig, maar toch weet de band je steevast mee te trekken in haar muziek.

Industrial voor wie het graag wat afwisselend heeft. Jenx weet op deze nieuwe los te breken met uiterst verzorgd dansmateriaal en een metalvuur dat die elektronische golf versterkt. Daarnaast zijn er ook de ademruimtes en industrial trippers. Voor ieder wat wils, de fans zullen tevreden zijn.

Tracklisting:
Jenx - Drift

  1. Inner View
  2. The Flood (Dry Version)
  3. The Loss (Deeper Version)
  4. The Element
  5. Chains of Labor (Broken Version)
  6. Renewal

Line-up:

  • Niko Larronde – Drum
  • Xav Jenx – Bas, Zang
  • Maxime Lainey – Gitaar
  • Jessy Perey – Gitaar
  • Lyynk – Synth, Geluid

Links: