Broken Hope – Omen Of Disease

Broken Hope – Omen Of Disease
Century Media, 2013

Broken Hope gaat een heel stuk terug in de geschiedenis, ook in mijn muziekbestaan. Het derde full length album (Repulsive Conception) had ik als eerste in bezit. Pas een paar jaar na de verschijningsdatum. Het grindende deathmetal-viertal gaat al meer dan twintig jaar mee inmiddels, het laatste wapenfeit verscheen vorig jaar bij Century Media.

Het is eigenlijk pas bij nummer acht op de tracklist dat de razende beginseconden me wakker schudden, helaas. Ik moet toegeven, de zeven nummers daarvoor (en vijf tracks daarna) bevatten genoeg elementen om een normaal mens rechtop in bed te krijgen, maar erg spannend is Broken Hope anno 2013 niet meer.

De dertien liederen op deze schijf staan dus stijf van de deathgrind, grindgrooves en Amerikaanse deathmetal, dat is het probleem niet. Rustmomenten kent het album niet, het gerochel van Damian klinkt onophoudelijk over de hakdrums en repeterende slamriffs. Toch zijn er in de afgelopen jaren zoveel extra bands ontsproten uit deze beerput van de metalmuziek dat dit vijftal zich niet meer kan onderscheiden. Anders gezegd, de keus ligt bij jou als lezer. Broken Hope levert met Omen Of Disease een kwalitatief hoogstaand schijfje af, maar het blijft voor ons een beetje vissen in een overvolle vijver waar we vanzelfsprekend de mooiste en grootste vis uit willen hengelen. En in dit geval zal dat niet dit exemplaar zijn.

Tracklisting:
Broken Hope - Omen Of Disease

  1. Septic Premonitions
  2. Womb Of Horrors
  3. Ghastly
  4. The Flesh Mechanic
  5. Rendered Into Lard
  6. Omen Of Disease
  7. The Docking Dead
  8. Give Me The Bottom Half
  9. Predacious Poltergeist
  10. Blood Gullet
  11. Carnage Genesis
  12. Choked Out And Castrated
  13. Incinerated 2013

Line-up:

  • Damian Leski – Zang
  • Jeremy Wagner – Gitaar
  • Chuck Wepfer – Gitaar
  • Mike Miczek – Drums
  • Shaun Glass – Bas

Links: