Hammercult – Steelcrusher

Hammercult – Steelcrusher
SPV GmbH, 2014

Hammercult is een uit Israël afkomstige vijfmansformatie, die met Steelcrusher toe is aan het tweede volledige album na het winnen van de Metal Battle op Wacken Open Air in 2011.

De band brengt een pittige vorm van thrashmetal, welke je zou kunnen omschrijven als een Exodus on acid/speed. Flinke snelheden dus met vooral een drummer die de boel flink op blijft jagen. Het album bevat buiten het wat fantasy-achtige intro 12 nummers, welke meestal net iets langer dan drie minuten klokken. Twaalf in een dozijn zou je ook kunnen zeggen, want qua variatie valt het ietsjes tegen. Een positieve uitzondering hierop is het afsluitende vijf minuten durende In the Name of the Fallen. Lekker klinken in ieder geval wel de gitaarsolo’s. Zanger Yakir Shochat is wellicht nog de meest opgefokte van het stel, met zijn meestal krijsende stem, aangevuld met wat grommen en brullen. Dit valt dan ook in de categorie van “love it or hate it”. Tekstueel is het af en toe nog wat kinderlijk, waarbij Satanic Lust de kroon spant. Daar kan de band nog flinke terreinwinst boeken.

Thrashliefhebbers die het allemaal niet extreem genoeg kan zijn, zullen met dit album prima uit de voeten kunnen. Fans in de categorie “love it” kunnen bovendien gerust een tiental puntjes optellen bij de vermelde score. Rest nog om te vermelden, dat de LP twee nummers meer schijnt te bevatten met coversongs van Motörhead en Running Wild.

Tracklisting:
Hammercult - Steelcrusher

  1. Hymn to the Steel
  2. Steelcrusher
  3. Metal Rules Tonight
  4. Into Hell
  5. We are the People
  6. Burning the Road
  7. Ironbound
  8. Unholy Art
  9. Satanic Lust
  10. Liar
  11. Damnation Arise
  12. Heading for War
  13. In the Name of the Fallen

Line-up:

  • Yakir Shochat – Zang
  • Arie Aranovich – Gitaar
  • Guy Ben David – Gitaar
  • Elad Manor – Bas
  • Mayaan Henik – Drums

Links: