Feared – Vinter

Feared – Vinter
Eigen Beheer, 2013

In april 2013 was ik best wel te spreken over Furor Incarnatus van hetzelfde Feared uit Zweden, dat melothrash en deathmetal vergaarde en er iets moois van maakte. Nog datzelfde jaar kwam Vinter uit en zo heb ik weer werk voor de winkel. Kevin Talley (ex-alles wat in Amerika enigszins naam heeft – van Cattle Decapitation tot Chimaira) zit nu aan de drumkit, de rest is ongewijzigd gebleven.

En we zijn vertrokken. De geluidskoers is duidelijk gewijzigd, het klinkt allemaal wat voller, epischer en Amerikaanser. De zangstijl is eveneens van richting veranderd, vooral in de halfcleane zanglijnen volgt het de opstijgende Darkane-route. Verder ook steeds meer grooves tussen de jaren ’00 deathrash genre Corporation 187, waardoor er steeds meer halfslachtige The Haunted te horen is, met wat Soilwork en Dimension Zero op zijn best.

Feared weet duidelijk niet wat ze nu eigenlijk moet aanvangen met haar potentie en slaat dan maar twee ballen in één keer kapot … of zo. Je begrijpt het wel. Hoe dan ook, de lijn is dalende, ook al blijft het bovengemiddeld. Ik zie het echter niet goed komen in de nabije toekomst, zeker niet nu ze de cyberelementen gedumpt hebben.

Tracklisting:Feared

  1. Sun Awake
  2. Needle Effect
  3. Your God
  4. Hate Is Everything
  5. Mass Destruction
  6. Erased
  7. Huldra
  8. Invidia
  9. Mylingen
  10. My Shadow World
  11. Vinter

Line-up:

  • Christian Andolf – Bas
  • Kevin Talley – Drums
  • Ola Englund – Gitaren
  • Mario Ramos – Zang

Links: