Alfahanne – Alfapokalyps

Alfahanne – Alfapokalyps
Dark Descent Records, 2013

Begin 2014 kwam deze plaat uit, van het Zweedse gezelschap Alfahanne. Ik kende de naam van de split met het Zweedse Shining, die in 2012 uitkwam. De band maakt naar eigen zeggen alfapocalyptic rock, iets waar je weinig meer mee weet.

Na wat opzoekingswerk kom ik te weten dat de mannen achter deze band vroeger aan het werk waren bij Maze of Torment en Vinterland, geen totale onbekenden dus. Ze hebben dus duidelijke roots in de blackmetal scene, wat ook verklaart waarom Niklas Kvarforth, V’gandr (Helheim) en Hoest te horen zijn op dit album en waarom deze plaat in de
Necromorbus studio is opgenomen. Ik verwachtte heel veel van dergelijke line-up, en moet eerlijk bekennen wat teleurgesteld te zijn. Het is niet smerig, het klinkt nergens “necro”, hier en daar een evil-vibe (Ormar Af Satan) en daar moet je het dan mee stellen. Het zijn simpele rocknummers met wat Noors gitaarwerk en een punkerige stijl, ook al is dat bij momenten eerder postpunk of gewoon gothic. Enkel het baswerk spreekt me aan, voor de rest luister ik toch veel liever naar een Haust of gewoon de punk-revival platen van Darkthrone, en zelfs die kunnen me amper bekoren. Redelijke tegenvaller dus.

Tracklisting:
Dark Descent Records

  1. Bättre Dar
  2. Ormar Af Satan
  3. Såld På Mörkret
  4. Dödskult
  5. Rocken Dör
  6. Syndarnas Flod
  7. Alfa Hordes
  8. Indiehora
  9. Där Drömmarna Dör
  10. Alla Ska Mé

Line-up:

  • Pehr Skjoldhammer – Zang, gitaar
  • Fredrik Sööberg – gitaar
  • Niklas Åström – drums
  • Jimmy Wiberg – bas

Links: