Drawers – Drawers

Drawers – Drawers
Kaotoxin, 2014

Tijd voor een Franse band genaamd Drawers. Het gezelschap bestaat al sinds 2006 en heeft in 2011 het debuutalbum All Is One uitgebracht. Nu is er een tweede album op Kaotoxin Records.

Vanaf de eerste tonen word ik overtuigd door deze mannen. Drawers laat horen hoe je een pakkende song moet schrijven zonder extreem voorspelbaar te worden. Het gezelschap grossiert vooral in sludgy riffs en een lekker rauwe strot maar er wordt genoeg afgewisseld om het 31 minuten boeiend te houden. De drummer schakelt soms over naar blastbeats en de gitaristen hebben een melodieus samenspel.

Drawers pakt een weg die veel mensen in de stoner/sludgewereld zal aanspreken. Als Baroness te toegankelijk is geworden voor je is deze plaat van Drawers een goede oplossing. Mocht Torche te poppy voor je zijn maar je wil toch wat melodie, luister dan eens naar deze plaat. Is de recente Mastodon iets te licht naar je smaak? Wellicht biedt deze nieuweling van Drawers soelaas.

Kort gezegd: als de band met deze plaat geen groter publiek gaat aanboren ben ik zeer verbaasd. Er ligt een totaalpakket klaar: Sterke songs, lekkere riffs, pakkende melodieën en een album dat zeer constant is van begin tot eind.

Tracklisting:
Drawers - Drawers

  1. Once And For All
  2. Mourning
  3. It’s All About Love
  4. Bleak
  5. Take Stock
  6. Shadow Dancers
  7. Words
  8. Détour

Line-up:

  • Niko Bastide – Zang
  • Alexandre Benerguer – Gitaar
  • Laurent Bringer – Gitaar
  • Jérémie Ruiz – Bas
  • Olivier Lolmède – Drums

Links: