Horizon Ablaze – Dødsverk

Horizon Ablaze – Dødsverk
Code666 Records, 2014

Horizon Ablaze is een interessant gezelschap met onder meer Ole Bent Madsen van Blood Red Throne en voormalig Absu-gitarist Aethyris McKay op de loonlijst. Kwaliteit genoeg dus en met Horizon Ablaze gooien ze alle remmen los.

Want Horizon Ablaze speelt een chaotische mengelmoes van death- en blackmetal. Niet het donkere, occulte dat we ondertussen gewend zijn van Abyssal of Aevangelist, maar snerpende blackmetalriffs en agressieve screams die worden afgewisseld met chugs en vocalen die we bij deathmetalbands gewoon zijn. Halverwege het album komt er wat avantgarde bij kijken, wanneer Horizon Ablaze met totaal onverwachte jazzmelodieën op de proppen komt. Tijdens Skjærsild is het dan weer een akoestisch stuk dat je even de wenkbrauwen doet fronsen, maar wel vet klinkt met de overtuigende screams van Stian Ruethemann. Der Untergang en Svarte Flammens Aske neigen dan weer naar Anaal Natrakh en de grindcore komt soms om de hoek piepen.

Horizon Ablaze is een speciaal beestje. Op deze Dødsverk passeren verschillende genres, zangstijlen en enkele totaal onverwachte extraatjes. Aflsuiter Avskjed vat het een beetje samen, met een akoestische gitaar die wordt begeleid door een schreeuwende stem, bevreemdend. Het eindproduct doet in ieder geval regelmatig de wenkbrauwen fronsen, maar het klinkt wel geweldig. Sommige luisteraars zullen halverwege afhaken, mij kan dit zeker boeien. Een aanrader dus.

Tracklisting:
 Horizon Ablaze - Dødsverk

  1. Nekrosis
  2. Leviatan
  3. Fordømt
  4. Håpløs
  5. Dømt til Frihet
  6. Skjærsild
  7. Der Untergang
  8. Svarte Flammers Aske
  9. Avskjed

Line-up:

  • Stian Ruethemann – Vocalen, gitaar
  • Joakim Kvåle – Gitaar, vocalen
  • Aethyris MacKay – Gitaar
  • Ole Bent Madsen – Bas
  • Kevin Kvåle – Drums

Links: