Capricornus – Stahlgewitter

Capricornus – Stahlgewitter
IG Farben Produktion, 2013

Capricornus, de eenmansband van voormalig Graveland-drummer Capricornus. Deze man bracht een pak platen uit, maar door problemen met labels hield hij het enige tijd geleden voor gezien. Deze 7″ kwam uit in 1998 of ’99 en krijgt nu een tweede leven. Met tekstuele bijdrages van Rob Darken en JFN, je weet meteen waar het inhoudelijk over gaat bij dit Poolse project.

Naar Poolse gewoonte klinkt deze epische blackmetal alsof ze zo’n 70 jaar geleden werd opgenomen, volledig in lijn met de Les Légions Noires-releases. Vage en noiserige black met een ganse bak Ildjarn-gitaargeknetter en dito drums. Hoe dichter je bij het einde komt van deze EP hoe rauwer en onbeschaafder het wordt, het lijkt wel een lawine van duizenden bestekken die van de Zugspitze naar beneden klettert.

Zelfs naar Capricornus-normen is dit behoorlijk extreem, dit mag je dan ook aanzien als een verloren geraakte demo, zeker wanneer je bekend bent met Alone Against All. Voer voor liefhebbers van extreme blackmetal dus, in alle opzichten. Verkrijgbaar via enkele Nederlandse kanalen, waaronder leverancier New Era Productions.

Tracklisting:

Schandmaul - Unendlich

  1. Intro
  2. In Stahlgewittern
  3. Blut Und Ehre
  4. Die Wilde Jagd

Line-up:

  • Capricornus

Links: