Eteritus – Tales of Death

Eteritus – Tales of Death
Eigen Beheer, 2013

Heel wat krakende gitaren op dit bescheiden debuut van de (naar eigen zeggen) toekomstige wereldveroveraars van Eteritus. Dit moet het old school-gevoel waar de band prat op gaat extra in de verf zetten. Nu is old school deathmetal een label dat tegenwoordig op veel bands geplakt wordt, naarmate de tijd vordert is er immers steeds meer dat als ‘oud’ bestempeld kan worden. Eteritus is in ieder geval een jonge band, maar speelt wel degelijk deathmetal van de oude school.

Naast de krakende gitaren, niet vanwege een matige productie, maar wel degelijk een bewuste en lekker klinkende keuze, zijn het de vocalen die me heel ver terugvoeren. Het zijn immers niet de grunts die men tegenwoordig met deathmetal associeert, maar de klassieke stevige roep van de absolute begindagen. Uitstekend uitgevoerd overigens. Muzikaal klinkt het wel lekker, maar echt achterovervallen doe ik ook niet. Eteritus speelt doorgaans eerder trage deathmetal, zonder al te veel franjes, maar wel met zaken die als tempowisseling bestempeld kunnen worden. Hier en daar gaat het wat sneller en de gitaren kraken vrolijk door.

Het luistert best lekker weg, maar om het niveau van hun illustere landgenoten Behemoth, Vader of Decapitated te halen zullen ze nog veel kinderzieltjes moeten eten.

Tracklisting:
 Eteritus - Tales of Death

  1. Land of Graves
  2. The Beginning… The End
  3. Elder God
  4. Warlord

Line-up:

  • Liam Tailor – Vocalen, gitaar
  • Zimny – Gitaar
  • Greg – Bas
  • Nitro – Drum

Links: